• 0
  • 1122
  • 16
Buck Bakers hårde næse-tilgang til racing tjente ham respekten for NASCAR-kredsløbet. Se mere billeder af NASCAR.

"Buck" Baker - født Elzie Wylie Baker - var en af ​​de hårdeste og mest dygtige NASCAR-chauffører med høj hastighed i 1950'erne. Baker, der er en hårdt næse i den ujævn modificerede division, vandt sin andel af kampene på racerbanen og udarbejdede en misundelsesværdig rekord i postrace fisticuffs.

I løbet af de progressive 1950'ere var Baker aktiv i alle grene af NASCAR-træet. Han delte sin tid mellem de svulmende korte spor og den populære NASCAR Grand National circuit - og tog også tid til at vinde mesterskabet for NASCARs kortlivede åbne hjul Speedway Division-tur i '52. En chauffør, der var højt respekteret blandt teamsejere, blev Baker en efterspurgt pilot, da han ikke var kampagne for sine egne maskiner.

I 1955 sluttede Carl Kiekhaefer sig til NASCAR-turneringsserien og næsten renset hus. Kiekhaefer's hold vandt 22 af de 39 løb, hvilket kun efterlod rester til de andre skyggetræ-konstruerede hold. Kiekhaefer bemærkede imidlertid, at Baker gav Kiekhaefer-outfit et godt løb for pengene i hans selv ejede Oldsmobiles og Buicks.

NASCAR Billedgalleri

"Jeg så, at Buck var min topkonkurrence," sagde Kiekhaefer i begyndelsen af ​​'56 NASCAR Grand National sæson. "Der er kun én ting at gøre med en sådan mand - ansæt ham!"

Baker vandt sin første start med Kiekhaefer i en 150-miler på Phoenix's snavsespor. Det satte scenen for resten af ​​kampagnen, da Baker vandt 14 løb og erobrede NASCAR Grand National-titlen i 1956. Han sluttede i top fem i 30 af sine 48 starter.

Kiekhaefer afsluttede pludselig NASCAR efter sæsonen i 1956, og Baker befandt sig i en fabriksstøttet Chevrolet under ledelse af Hugh Babb. Baker fortsatte dog sin hot streak, men vandt 10 løb og sluttede kun ud af top 10 to gange i sine 40 starter. Han rackede også sit andet landskamp i direkte kørsel.

I sine titelår '56 og '57 vandt Baker 24 af sine 46 karrierer i NASCAR Grand National-sejre.

Foruden sine to mesterskaber vandt Baker de storeied 500 i Darlington tre gange. Den første kom i 1953 i en Oldsmobile ejet af T.C. Griffin, da han kæmpede forbi en falmende urt Thomas i de afsluttende faser. I '60 udfyldte han for Jack Smith, der nægtede at køre i Darlington, efter at han steg ud af speedwayen i en akrobatisk, luftkøler i løbet '58.

Som erstatning kørte Baker Smiths Pontiac til sejr på dramatisk måde. Han afsluttede løbet på tre hjul og kastede et brusebad med gnister efter at have sprængt et dæk med to resterende runder.

Baker's sidste superspeedway-triumf kom i 1964 i Darlington, og kørte en Dodge til mastermekaniker Ray Fox. Det viste sig at være den sidste sejr i hans karriere, men selv i en alder af 45 beviste han, at han ikke havde mistet kanten.

En alsidig chauffør, der kunne springe i ukendte maskiner og få mest muligt ud af det, vandt Baker løb i otte forskellige mærker: Hudson, Oldsmobile, Buick, Chrysler, Chevrolet, Ford, Pontiac og Dodge. Han vandt også for otte forskellige holdsejere: B.A. Pless, T.C. Griffin, Ernest Woods, Kiekhaefer, Babb, Smith, Fox og ham selv.

Ikke kun alsidige, men hårde som negle, sagde mange af Baker's rivaler, hvis de lægger en kofanger på ham under kampens varme, kunne de forvente en konfrontation i groberne bagefter. "Min far vandt sin andel af løb på banen," sagde Bakkers søn Buddy år senere, "men jeg tror ikke, han nogensinde har tabt en kamp i gruberne."

Baker trak sig tilbage som fuldtidschauffør fra NASCAR Grand National-konkurrence efter sæsonen 1968 og koncentrerede sig om ponyligaen Grand Touring Series, som indeholdt Mustangs og Camaros. Han var også en frontløber i den serie og vandt otte gange i fire sæsoner.

Efter at have sparket rundt på kortbanerne i hele Carolinas, blev Baker rastløs og ville prøve de store ligavande en sidste gang. I 1976 indgik Baker en aftale med teamsejer Junie Donlavey om at vende tilbage til Darlington til 11. april-løbet. Efter kvalificeringen som 13. gik Baker videre til sjettepladsen, ikke dårligt for en slidt træt 57-årig veteran.

I løbet af sin karriere i NASCAR Grand National racing, konkurrerede Elzie Wylie Baker i 636 løb, vandt 46 gange og var den første driver, der overskred $ 300.000 i officiel karriereindtjening.